PHILHARMONIE

ZUIDNEDERLAND

ZO 9 SEPT ’18

WORD DONATEUR

LIBERATION CONCERT

Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten klinkt sinds 2006 jaarlijks een muzikaal eerbetoon. Een klassiek concert dat past bij de unieke locatie. Samen herdenken we de gesneuvelde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van ons land. En we vieren de bevrijding van Nederland die in september 1944 vanuit Zuid-Limburg begon.

Het volgende concert vindt plaats op 9 september 2018 om 15:00 uur. Het concert wordt verzorgd door philharmonie zuidnederland.

LAATSTE BERICHTEN

De kracht van Herinnering

| Uncategorized | No Comments

Het Liberation Concert op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten staat dit jaar in het teken van het thema Herinnering. Elk werk op het programma herinnert aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, maar ook aan…

LAATSTE BERICHTEN

PROGRAMMA

Muzikaal programma

Dirigent — Fawzi Haimor

Spreekstem — Mike Yasenchak

 

Williams  — Uit Saving Private Ryan: Hymn to the Fallen

Martinu — Memorial to Lidice

Copland — A Lincoln Portrait

Beethoven — Symfonie nr. 5

 

Tijdlijn

Vanaf 9:00 uur : Mogelijkheid om begraafplaats te bezoeken
14:30 : Alle genodigden hebben hun zitplaats ingenomen*
15:00 – 16:30 : Liberation Concert 2018
Het concert kent geen pauze.

*Vanaf 14:30 uur geven wij alle zitplaatsen vrij voor bezoekers die geen gereserveerde zitplaats hebben.

BEREIKBAARHEID

ADRES Amerikaanse Begraafplaats 1 6269 NA Margraten

MET DE AUTO Komende vanaf de A79 of Maastricht. A79 afslag Cadier en Keer/Vaals. Volg N278 via Cadier en Keer richting Margraten/Vaals. N278 blijven volgen tot aan de Amerikaans Begraafplaats. Op de begraafplaats is voldoende parkeergelegenheid.

Komende vanaf de A76 of Parkstad. A76 afslag 7 (Vaals/Simpelveld). Volg de N281 richting Vaals tot de N278. N278 richting Maastricht via Nijswiller en Gulpen tot in Margraten. Rijksweg richting Cadier en Keer/Maastricht blijven volgen tot aan de Amerikaanse Begraafplaats.

MET HET OPENBAAR VERVOER Lijn 350 richting Aachen Hauptbahnhof of Maastricht, uitstappen bij de halte ‘Militair Kerkhof’. www.92920v.nl.

MET DE FIETS De Amerikaanse begraafplaats is met de fiets goed bereikbaar. U kunt het fietspad nemen langs de N278 Maastricht -Vaals. Bij de begraafplaats is een fietsenstalling aanwezig.

HUISREGELS

Iedereen kan het concert gratis zonder toegangskaart bijwonen. Daarvoor zijn ca. 2500 – niet te reserveren – zitplaatsen beschikbaar. Als u zeker wilt zijn van een zitplaats, word dan donateur. Een uitzondering wordt gemaakt voor mindervalide bezoekers. Zij kunnen wel plaatsen reserveren door een email te sturen aan uitnodiging@liberationconcert.nl. Het concert vindt plaats op de Amerikaanse Begraafplaats en hier gelden een aantal speciale regels. Zo dienen bezoekers dienen zich op een respectvolle en rustige wijze te gedragen en de kruizen te respecteren. We adviseren u uzelf ingetogen te kleden, ook als het warm is (geen korte broek of mouwloze t-shirts). Omdat op de begraafplaats geen cateringvoorzieningen aanwezig zijn, raden we u aan zelf water en desgewenst iets te eten mee te brengen. Opgestoken paraplu’s op de zitplaatsen zijn tijdens het concert niet toegestaan en huisdieren worden niet toegelaten.