PHILHARMONIE

ZUIDNEDERLAND

ZO 15 SEPT ’19

WORD DONATEUR

LIBERATION CONCERT

Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten klinkt sinds 2006 jaarlijks een muzikaal eerbetoon. Een klassiek concert dat past bij de unieke locatie. Samen herdenken we de gesneuvelde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van ons land. En we vieren de bevrijding van Nederland die in september 1944 vanuit Zuid-Limburg begon.

Het volgende concert vindt plaats op zondag 15 september 2019. Dat jaar vieren we in Limburg 75 jaar in vrijheid leven. Het concert wordt verzorgd door philharmonie zuidnederland. Uitgevoerd wordt de 2e symfonie van Mahler.

LAATSTE BERICHTEN

75 jaar bevrijding

| Uncategorized | No Comments

Dit jaar viert Limburg 75 jaar in vrijheid leven. Een rijk programma aan activiteiten gedenkt de gebeurtenissen van toen, in dankbaarheid voor de vrijheid van nu. Het Liberation Concert, dat op zondag 15 september 2019…

LAATSTE BERICHTEN

PROGRAMMA

Het programma voor 2019 volgt.

BEREIKBAARHEID

ADRES Amerikaanse Begraafplaats 1 6269 NA Margraten

MET DE AUTO Komende vanaf de A79 of Maastricht. A79 afslag Cadier en Keer/Vaals. Volg N278 via Cadier en Keer richting Margraten/Vaals. N278 blijven volgen tot aan de Amerikaans Begraafplaats. Op de begraafplaats is voldoende parkeergelegenheid.

Komende vanaf de A76 of Parkstad. A76 afslag 7 (Vaals/Simpelveld). Volg de N281 richting Vaals tot de N278. N278 richting Maastricht via Nijswiller en Gulpen tot in Margraten. Rijksweg richting Cadier en Keer/Maastricht blijven volgen tot aan de Amerikaanse Begraafplaats.

MET HET OPENBAAR VERVOER Lijn 350 richting Aachen Hauptbahnhof of Maastricht, uitstappen bij de halte ‘Militair Kerkhof’. www.92920v.nl.

MET DE FIETS De Amerikaanse begraafplaats is met de fiets goed bereikbaar. U kunt het fietspad nemen langs de N278 Maastricht -Vaals. Bij de begraafplaats is een fietsenstalling aanwezig.

HUISREGELS

Iedereen kan het concert gratis zonder toegangskaart bijwonen. Daarvoor zijn ca. 3500 – niet te reserveren – zitplaatsen beschikbaar. Als u zeker wilt zijn van een zitplaats, word dan donateur. Kom echter op tijd, vanwege het speciale karakter van het concert dit jaar verwachten we veel bezoekers. Er zijn speciale plekken voor mindervaliden en één begeleider beschikbaar. Het concert vindt plaats op de Amerikaanse Begraafplaats en hier gelden een aantal speciale regels. Zo dienen bezoekers zich op een respectvolle en rustige wijze te gedragen en de kruizen te respecteren. We adviseren u uzelf ingetogen te kleden, ook als het warm is (geen korte broek of mouwloze t-shirts). Het maken van audio- en video-opnames van het concert – anders dan geaccrediteerde pers – is niet toegestaan. Honden zijn niet toegestaan.